ŽFBH INFO - Bilten

Aktuelni 

 Prethodni

   
 
Naslovnica
Dobro došli na Web stranicu Željeznica Federacije BIH PDF Ispis E-mail
Vijesti

Operativna dobit Željeznica FBIH  veća od 6 miliona KM

Operativni dobit prije izdataka za kamate, porez na dobit i amortizaciju(EBITDA) JP Željeznice Federacije BiH u 2016. godini iznosila je 6.279.938 KM. Operativni prihod kompanije u 2016. godini iznosio je 106.774.182 KM, dok su operativni rashodi iznosili 100.494.244 KM. Smanjene troškova bio je odlučujući faktor za povećanje operativne dobiti kompanije. Troškovi su smanjeni za ...

SAZNAJTE VIŠE >> 


 

 

BH voz prevezao 15.000 putnika  

Dana 20.02.2017. godine, BH voz u čijem sastavu su savremeni Talgo vagoni, prevezao je 15-hiljaditog putnika. S obzirom na to, da BH voz saobraća samo na relaciji Sarajevo-Doboj-Sarajevo, Željeznice FBiH su zadovoljne sa brojem prevezenih putnika.

talgo voz 

SAZNAJTE VIŠE >> 


Smanjene cijene rezervacija na Talgo kompozicijama.

Nakon velikog broja zahtjeva naših cjenjenih putnika odlučili smo umanjiti cijenu rezervacije sjedišta za putovanja talgo kompozicijama na relaciji Sarajevo-Doboj-Sarajevo. Cijena rezervacije u jednom smjeru sada iznosi 1.00 KM umjesto dosadašnjih 3.00KM. 

SAZNAJTE VIŠE >> 


 

 Red vožnje za 2016/2017

Željeznice Federacije BiH obavještavaju javnost da u nedjelju 11.12.2016. godine stupa na snagu novi Red vožnje ŽFBiH i važi do 09.12.2017.godine.

SAZNAJTE VIŠE >>


 Talgo garniture u redovnom saobraćaju

start fotogalerije

Talgo vozovi krenuli su na relaciji Sarajevo - Doboj - Sarajevo od 26.09.2016 godine. Novi savremeni putnički voz nosi naziv "BH voz". 

Planirano je da se trenutna linija produži i do Banje Luke. Na ovoj relaciji bit će omogućeno i putnicima iz Tuzle koji putuju za Sarajevo i obratno, da imaju kvalitetnu konekciju  u Doboju na „BH voz“, čime bi se praktično i Tuzla uključila u ovaj projekat. Također, po završetku remonta tzv. „južne pruge“, planirano je  uvođenje „BH voza“ i na relaciji Sarajevo-Mostar-Čapljina, a u ljetnjem periodu i na relaciji Sarajevo-Ploče.

U toku su pregovori sa Hrvatskim željeznicama da se „BH voz“ uvede i na međunarodnoj liniji Sarajevo-Zagreb i  to stupanjem na snagu novog reda vožnje za 2016/2017.  u decembru ove godine.

Više slika sa Talgo vožnji. 


 

 

Posebna ponuda

Za više informacija kliknite ovdje .

 


 

Zbog remonta pruge, putnički vozovi na relaciji Čapljina - Sarajevo - Čapljina ne saobraćaju do daljnjeg, odnosno do okončanja remonta pruge

  Hvala što koristite usluge Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine.

 

 

 

 

Tko je Online

Web stranica je prilagođena za rezoluciju 1280x1024, IE 7